post

Áčko smolně prohrálo v Kolovratech 2:3. Béčko remizovalo 2:2

Karta se obrátila. Zatímco na podzim A tým Čechie Uhříněves porazil gólem v nastavení sousední Kolovraty, tentokrát stejným způsobem triumfoval soupeř při výhře 3:2. Béčko pak se stejným soupeřem uhrálo remízu 2:2.

Sokol Kolovraty – Čechie Uhříněves 3:2

Sestava: Beránek – Pergl, Kovařík Hrubý – Vácha, Nejeschleba (83. Študent), Vaněk, Peterka, Aust – Mazanec (76. Svoboda), Seniv
Branky: 7. Žitný, 49. Kalenda z pen., 91. Lechner – 12. Nejeschleba, 36. Vaněk

Úvod do prvního mistrovského utkání našemu áčku vůbec nevyšel, když jsme na půdě Sokolu Kolovraty inkasovali již v 7. minutě po standardní situaci. Rychle jsme ale dokázali odpovědět.

Ve 12. minutě se totiž po pravé straně hřiště prosmýkl Matěj Vácha, předložil míč Ondrovi Nejeschlebovi a naše zimní posila si připsala první trefu hned ve svém soutěžním debutu – 1:1.

To se pochopitelně domácím nelíbilo a nadále hrozili, především z dlouhých autů a standardek. Z dalšího gólu jsme se ovšem radovali my, když Michal Vaněk napřáhl za vápnem a trefil se naprosto parádně. Stav 2:1 v náš prospěch vydržel i přes tutovku Kolovrat až do poločasu.

Jenže start druhého dějství nám znovu nevyšel. Ve 49. minutě dostaly Kolovraty výhodu pokutového kopu, který proměnil střelou doprostřed Kalenda a bylo vyrovnáno.

Tento moment nás nicméně nastartoval a v následujících desítkách minut jsme byli my nebezpečnějším týmem. Tu největší šanci jsme si nechali na 86. minutu, bohužel zůstala neproměněna.

V 91. minutě pak přišel šok. Po několika odrazech se dostal k míči domácí Lechner a krásnou bombou skóroval. Určil tím konečný stav 3:2 pro domácí Kolovraty.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Z výsledku utkání jsme zklamaní. V první půli se nám podařilo výborně zareagovat na rychle inkasovanou branku, a ještě do přestávky otočit skóre. Dobře jsme se vypořádali i s vyrovnáním z penalty v úvodu druhého poločasu. V závěru utkání jsme nevyužili velkou příležitost strhnout vedení na svou stranu. Bohužel jsme naopak po špatném odkopu inkasovali v nastavení rozhodující branku.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Sokol Kolovraty B – Čechie Uhříněves B 2:2

Branka: 41. a 85. Ganauer – 26. Vacek, 37. Chleborád
Sestava: Štěpánek – Dvořák, Bobek, Pinkas (89. Hlava), Hančl – Stonawski, Chleborád (89. Tran Huy Nam), Kadlec, Klégr, Cabrnoch – Vacek

Také béčko nezachytilo ideálně na hřišti Kolovrat úvod zápasu, první dvě šance soupeře ale naštěstí přežilo. Naopak to byl náš tým, kdo udeřil jako první, když se trefil Petr Vacek.

Ve 37. minutě bylo ještě veseleji, když se pěknou ranou z otočky prosadil Erik Chleborád. Jenže vedení jsme bohužel do poločasu neudrželi, domácí Ganauer snížil na 1:2.

Druhá polovina příliš šancí nenabídlo a když musel předčasně do sprch kolovratský Jan Brom, vypadalo to, že si dojdeme pro tři body. Bohužel se tak nestalo, když Ganauer vyrovnal na 2:2.

V poslední vteřinách jsme se přece jen ještě radovali z gólu na 3:2, oslavy ovšem zmařil praporek asistenta rozhodčího. Proto se zrodila remíza 2:2.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>