post

Áčko Čechie schytalo debakl na Kopanině. Béčko prohrálo ve Strašnicích

Dva velmi těžké zápasy, které se nakonec proměnily v až zbytečně jasné debakly. To byl víkend seniorských týmů SK Čechie Uhříněves. Áčko bohužel odjelo bez bodu z Přední Kopaniny, béčko ze Strašnic.

Přední Kopanina – Čechie Uhříněves 5:0

Branky: 3. Zelenka, 41. Urban, 59. a 77. Tržický, 81. Ptáček
Sestava:
Beránek – Pergl, Chadim, Tarhaj (33. Kříž), Hrubý – Vácha (63. Blažek), Študent, Vaněk, Peterka, Aust – Svoboda (78. Chleborád)

Áčko prožilo na Kopanině hororový start, když se hned ve 3. minutě krásně trefil Filip Zelenka a domácí vedli. Od té chvíle jsme nicméně s favoritem drželi krok, naši obrovskou šanci na vyrovnání jsme ale bohužel nevyužili. Ve 33. minutě navíc musel hřiště opustit zraněný Dominik Tarhaj a naše marodka se tak ještě rozšířila.

Když nám ve 41. minutě pláchl kanonýr Daniel Urban a i s trochou štěstí překonal Dana Beránka, bylo rozhodnuto.

Druhý poločas se spíše dohrával a z naší strany nešlo o důstojný výkon. Zkušený a velice kvalitní soupeř si naopak zbytek utkání užíval a přidával další branky. Nakonec z toho byla prohra 0:5.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Výsledek, ale především předvedená hra, je pro nás naprostým zklamáním. Hlavně ve druhém poločase jsme Kopanině nebyli důstojným soupeřem.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

SK Union Strašnice – Čechie Uhříněves B 4:0

Branky: 24. Komerz, 51. Štelzig, 80. a 81. Dufek
Sestava:
Štěpánek – Dvořák, Presl (59. Podvín), Bobek, Hančl – Vosáhlo (57. Dolanský), Sobota, Klégr, Vacek (61. Hlava), Stonawski – Rákosník

Béčko vstoupilo do utkání s prvním týmem tabulky velice dobře a mohlo se dostat do vedení, velkou příležitost na otevření skóre jsme ale neproměnili. To domácí potrestali ve 24. minutě, kdy se prosadili po nešťastném odrazu.

Přesto jsme nesložili zbraně a nadále hrozili. V samotném závěru prvního poločasu nastřelil útočník Kuba Rákosník bohužel jen břevno a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Strašnice.

Domácí favorit ve druhém poločas přece jen trochu zabral a dokázal nás zatlačit, výsledkem čehož byla druhá branka v síti Šimona Štěpánka. Brzy poté jsme mohli korigovat, ve velké šanci jsme ale znovu zklamali.

Definitivní rozhodnutí přišlo následně slepenými góly domácího Dufka. Proto utkání skončilo na první pohled jasným, i když pro náš tým nezaslouženým, debaklem 4:0.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>