post

A tým Čechie porazil v derby Královice 3:0. Vyhrálo i béčko

Parádní začátek Velikonoc prožili fotbalisté SK Čechie Uhříněves. Na Velký pátek nejdříve zvítězilo áčko v místním derby proti Královicím 3:0, béčko pak porazilo Satalice 2:0. Pro oba naše seniorské týmy šlo o první jarní výhru.

Čechie Uhříněves – Sokol Královice 3:0

Branky: 31. Peterka, 38. Seniv, 77. Vaněk
Sestava:
Beránek – Vácha, Podvín, Kovařík, Hrubý – Blažek (58. Aust), Peterka (80. Bobek), Vaněk, Mazanec, Seniv (80. Kříž) – Svoboda (88. Študent)

Áčko začalo proti Královicím velmi dobře a v prvních dvaceti minutách si vytvořilo hned několik nadějných příležitostí. Bohužel jsme v nich mířili těsně mimo nebo zasáhl hostující brankář.

Paradoxně jsme tak skórovali ve chvíli, kdy přišel menší herní útlum a ze hry začaly mít více Královice. Ve 31. minutě jsme podnikli hezkou křídelní akci, první centr sice ještě náběhy hráčů přelétl, ten vrácený si už ale našel Adam Peterka a hlavou otevřel skóre utkání.

To nám znovu vlilo krev do žil a soupeře jsme zatlačili, v což vyústila druhá branka. Opět jsme se prosadili po centru ze strany, tentokrát na zadní tyči pálil Roman Seniv – 2:0. Jelikož jsme v závěru prvního poločasu přežili velkou šanci Královic, do kabin se šlo za našeho dvougólového vedení.

Královice, jenž měly na jaře ze třech zápasů plný počet 9 bodů a navíc 15 vstřelených branek, ale dle předpokladů nic nevzdali. Ve druhém poločase nás dokázali zatlačit, šance si nicméně nevytvářely.

V 77. minutě pak přišlo definitivní rozhodnutí, když se prosadil střelou do protipohybu gólmana Hubínka Michal Vaněk. Královice mohly ještě v závěru snížit na 1:3, v tom jim ale zabránil výborným zákrokem Dan Beránek. Důležité tři body zůstaly v Uhříněvsi.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Především v první půli se nám utkání vydařilo. I přes jednu slabší pasáž jsme si vytvořili brankové příležitosti, z nichž dvě jsme dokázali proměnit. Po přestávce nás sice soupeř zatlačil, ale až na výjimky naše obrana pracovala spolehlivě. Zápas definitivně rozhodl dobře vyřešený rychlý protiútok.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – SK Satalice 2:0

Branky: 49. Aust, 86. Sobota z pen.
Sestava:
Třešňák – Dvořák, Tarhaj, Bobek, Hančl – Aust (66. Kovač), Chleborád (90. Pinkas), Hlava (46. Sobota), Študent (66. Kadlec T.), Stonawski – Vacek (46. Rákosník)

V prvním poločase našeho béčka proti Satalicím viděli diváci bojovný zápas, ve kterém se oba týmy snažily kombinovat. Hrálo se nicméně spíše po vápna obou týmů a šancí příliš nebylo.

To se změnilo po přestávce. Hned ve 49. minutě se prosadil po pěkné akci Hubert Aust, jenž po úniku zakončil nechytatelně k tyči. I díky tomu se obrany trochu více otevřely.

Další příležitosti ale zůstávaly dlouho nevyužité. V 82. minutě pak přišla ta největší možná šance pro hosty – pokutový kop. Naštěstí pro nás skončila střela na tyči.

V 86. minutě jsme zase výhodu penalty obdrželi my. Záložník Filip Sobota si s ní poradil lépe než hostující hráč a zvýšil na 2:0.

Dvougólové vedení a tím pádem i cenné tři body jsme si již do závěrečného hvizdu pohlídali. Pro náš B tým tak šlo stejně jako u áčka o první vítězné utkání v jarní části sezony.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>