post

Starší dorost Čechie opanoval derby. Kolovraty porazil 2:0

Odplata za podzimní porážku a především druhá výhra v řadě. Starší dorost Čechie Uhříněves si v neděli odpoledne na domácí půdě poradil se Sokolem Kolovraty a dotáhl se na střed tabulky.

Starší dorostenci Čechie Uhříněves nezačali jarní sezonu 1. A třídy ideálně, když ve vyrovnaném utkání nakonec i s přispěním smůly prohráli na domácím hřišti s týmem SK Nusle 0:2.

V tu chvíli tak zůstávali na deseti bodech z podzimní části a čekal je velmi důležitý duel na půdě Březiněvsi. Ten naši hráči zvládli, vyhráli 4:2 a soupeři odskočili na šest bodů.

Ještě těžší prověrka je čekala v neděli, když do Uhříněvsi přijely sousední Kolovraty. Soupeř byl před tímto kolem na 4. místě tabulky a navíc si věřil díky podzimní výhře ze vzájemného duelu.

Nutno ještě dodat, že Kolovraty mají po lídrovi z ČAFC Praha druhý nejlepší útok soutěže, když ve třinácti odehraných zápasech nastřílely 52 branek. Přesto se fotbalisté Čechie nezalekli.

Domácí hráči předvedli velmi pozorný výkon směrem do defenzivy a zároveň dokázali zahrozit z nebezpečných útoků i v ofenzivě. V prvním poločase se ujal jeden z nich, když skóroval Kryštof Knop.

Také ve druhém dějství pokračoval bojovný ráz zápasu, jemuž dominovaly obrany. V 77. minutě jsme se nicméně mohli znovu radovat, prosadil se Honza Vaštag a bylo to 2:0.

Stejné skóre už do konce utkání zůstalo. Náš tým tak zvládl náročný duel a ještě více odskočil spodku tabulky. Naopak je nyní na dostřel dvou bodů od sedmé Přední Kopaniny. A kde odehrají starší dorostenci příští zápas? Právě na kopaninském hřišti!