post

Áčko poprvé na jaře ztratilo. S Pragou prohrálo 0:4, rozhodla efektivita

V pátém jarním kole přivítalo áčko na domácím hřišti Pragu, která před zápasem sídlila v tabulce o dvě příčky níže se ztrátou čtyř bodů. V podzimním zápas však jasně zvítězila 4:0 a toužila si z naší tvrze odvézt všechny body. To se ji bohužel povedlo stejným výsledkem.

A touha Pragy se odrážela i v jejím výkonu, kdy důrazem v osobních soubojích získávala herní převahu a nutila naše fotbalisty k chybám v rozehrávce. V sedmé minutě se na rohu vápna uvolnil vytáhlý Herynk, ale střela do branky přes Hlavu neprošla. Domácí kontrovali centrem z pravé strany, kdy Fiala našel Kravtsiva, ten ale branku minul. Po uhříněvském rohu a záchranném odkopu hostů obral v 18. minutě Herynk váhajícího stopera Hlavu na polovině hřiště a rychlý kontr po přízemním centru nadvakrát sám procpal do sítě.

Po další nejisté rozehrávce domácí obrany mířil svou střelu hostující kapitán Švec za tyč gólmana Jevčáka, ten ji ale dokázal s vypětím všech sil vytěsnit na tyč. Uhříněves se zmohla jen na střelu Presla z hranice vápna, branku však překopl. První poločas tak vyzněl jak výsledkově, tak herně pro hosty, jejichž nadstandardní útočná dvojice Micka – Herynk dominovala hře a naší obraně dělala značné starosti. Dlouhé nákopy našich hráčů na osamoceného Kravtsiva, kterého se v prvním poločase nedařilo našim záložníkům doplňovat, bez problému pokrývala stoperská dvojice Pragovky.

Do druhé půle jsme nastoupili se dvěma změnami a jasným cílem. Stabilizovat obrannou činnost a snížit výškový deficit, což měl zajistit čahoun Boubín. V prvních minutách druhého poločasu se podařilo zlepšit kombinaci, jenže šance se vytvářet nedařilo. Jedna tutová ale přišla opět po centru Fialy, který vybídl ke skórování volného Stonawskiho, ten ale hlavou minul. A tak přišel v 63. minutě trest.

Micka prokázal po převzetí míče na polovině hřiště fotbalové myšlení a geniálně přehodil bezmocného gólmana. Zvýšil tak na 2:0 a prakticky rozhodl zápas, protože jsme byli nuceni hru otevřít. Hosté chodili do nebezpečných brejků, kdy dva z nich proměnili a dali výsledku stejnou podobu jako na podzim. Kravtsiv po Preslově kolmici Kratochvíla neprostřelil a ten vytáhl na roh i Preslův přímý kop. Uhříněvsi se tak přes zlepšený výkon ve druhém dějství nepodařilo prodloužit vítěznou sérii na pět výher a boj o záchranu se opět trochu zkomplikoval.

Čechie Uhříněves – Praga 0:4

Sestava:

Jevčák – Stojka (82. Želízko), Fabián, Hlava (46. Šindelář), Presl – Fiala, Kovařík, Hrubý, Kment (46. Boubín), Stonawski – Kravtsiv

One thought on “Áčko poprvé na jaře ztratilo. S Pragou prohrálo 0:4, rozhodla efektivita

  1. Pingback: Souhrn víkendu: Áčko padlo, starší žáci triumfovali 7:1, dorost hrál 2:2 – SK ČECHIE UHŘÍNĚVES

Comments are closed.