post

Áčko má druhou výhru v řadě! Boj s Xaverovem rozhodl Stonawski

Znovu se ukázalo se, že ve vzájemných duelech Čechie Uhříněves a Xaverova moc branek nepadá. Jedinou branku vstřelil v nejvydařenější sekvenci zápasu Stonawski, kdy sám zakončil náš rychlý kontr. Vítězství 1:0 jsme dosáhli i přesto, že jsme 60 minut hráli o deseti po druhé žluté Fabiána.

Územní převaha z prvních minut přinesla Uhříněvsi jen centry Bobka, které zachytila hostující obrana. V 17. minutě zahrával Jaroslav Stonawski přímý volný kop z příznivé vzdálenosti necelých dvaceti metrů slabší levou nohou . Namlsán životní střelou z předešlého vzájemného střetnutí, kdy v poslední minutě jarního zápasu vymetl pavouky v šibenici a rozhodl zápas, trefil jen zeď, ale odražený míč sedl Pilcovi náramně a jen těsně minul pravou šibenici gólmana Ferstla.

První poločas pak pokračoval v neurovnaném rytmu, kdy na kluzkém povrchu míč hráčům spíše překážel a diváci tak mnoho fotbalových momentů nespatřili.

Ve 31. minutě již jednou „žlucený“ stoper Fabián viděl druhou žlutou kartu a šel předčasně pod sprchy. Nás tak čekalo 60 minut v deseti. Na hrací ploše se pak začalo jiskřit, rozhodčí začal tasit žluté karty a nebylo daleko ani od další červené. Ve 44. minutě špatně odhadl Fehrens míč, který získali hosté a podnikli rychlý útok po pravé straně. Přihrávku pod sebe na hranici penalty pak neproměnil hostující kanonýr Arnold, protože minul branku. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhého dějství jsme nastoupili s vyměněnými krajními záložníky, kdy si Rákosník se Stonawskim vyměnili strany, což se v následujících minutách ukázalo jako rozhodující tah pro vývoj zápasu. Leč nepředbíhejme. Ihned po změně stran přišla první oku lahodící kombinace domácích, kdy Pilc přenesl hru na pravou stranu, kde Hruška vtipně vysunul do vápna nabíhajícího Rákosníka. Ten mohl rovnou zakončovat, ale míč ještě zasekl a našel Boubína, který střelou z první těsně minul branku hostů.

V 53. minutě vystihl Stonawski rozehrávku na vlastní polovině, potáhl míč do brejku a na hranici vápna před ním vyvstala otázka, zda vyslat do šance nabíhajícího spoluhráče, nebo zakončit střelou. Zvolil druhou variantu a ta se ukázala jako správná. Jeho přízemní střela proklouzla Ferstlovi skrz rukavice do sítě a Uhříněves se tak ujala vedení 1:0. Hosté vzápětí kontrovali hlavičkou Kovaříka nad po centru z levé strany.

Ač jsme hráli oslabeni o jednoho hráče v poli, paradoxně jsme lépe a účinněji kombinovali na polovině soupeře. Po jedné z takových  kombinací těsně nedosáhl na Hruškův centr Rákosník. Potě jsme se začali soustředit na obranu a otěže utkání převzali Xaverovští. V 67. minutě po kombinaci středem pole se ke střele z hranice vápna dostal Procházka, ale střela po zemi se mezi tyče nevešla. V 76. minutě se na vápně zmocnil odraženého míče Kovařík, naznačil střelu a po kličce vnikl do vápna, kde jako jeho předchůdce opět netrefil branku. O dvě minuty později jsme přežili velkou příležitost hostů, kdy Lončák výběhem zneškodnil šanci, míč se pak ale dostal zpět na hranici penalty a hostující Habrun přestřelil branku, kterou místo Lončáka strážili domácí stopeři.

V těchto chvílích získávali hosté velkou převahu, Uhříněves se po vystřídání několika hráčů nedostávala do hry. V 81. minutě zahrávali hosté rohový kop. Vysoký Kovařík jej prodloužil na zadní tyč, kde úplně volný Procházka z halfvoleje překopl odkrytou branku. V 84. minutě jsme konečně zahrozili také my. Nákop Bobka ztlumil na hrudi Cabrnoch, zatančil si se dvěma hostujícími obránci a tvrdou umístěnou střelou nechal vyniknout Ferstla, který jeho ránu vyrazil na roh. Hosté se na závěr ještě dočkali šance k vyrovnání, protože v 89. minutě se dopustil netaktického faulu Fehrens metr před vápnem, ale trestný kop namířil s pomocí zdi hostující Kovařík nad branku. Zápas tak skončil druhou výhrou áčka v řadě, díky které jsme se posunuli na 7. místo tabulky.

Příští zápas nás čeká již tuto středu, kdy se v 2. kole poháru PFS utkáme od 17 hodin s přeborovými Královicemi.

SK Čechie Uhříněves – Xaverov Horní Počernice 1:0

Branka: 53. Stonawski

Sestava: Lončák – Fiala, Bobek, Fabián, Pilc – Stonawski, Kovařík (C), Fehrens, Hruška (90. Dvořák), Rákosník (69. Jírů) – Boubín (73. Cabrnoch)