post

Souhrn víkendu: Duel Áčka, přestřelky žáků i turnaje přípravek

To byl nabitý víkend! A přestože pro týmy Čechie Uhříněves nakonec výsledkově neúspěšný, přítomní fanoušci viděli vynikající výkony a velmi zajímavé zápasy. Pojďme si je připomenout.

A tým Čechie odehrál první přípravné utkání po koronavirové pauze, soupeřem byl SC Xaverov. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, své příležitosti jsme ale bohužel ke gólu nedotáhli.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala a chvílemi měl navrch Xaverov. To korunovala branka hostujícího týmu, na kterou jsme již nedokázali reagovat a prohráli 0:1.

První zápas v novém složení odehrál mladší dorost, který se utkal s týmem Chodova. Po plejádě neproměněných šancí byla výsledkem smolná prohra 2:3. Musíme uznat, že nám dal soupeř lekci z efektivity.

Pořádnou přestřelku spustili starší žáci. Ti prohrávali s Xaverovem 1:3, stav dotáhli po krásných gólech na 3:3, aby si následně nechali dát dva smolné góly. Nakonec tedy prohra 3:5, ovšem výkon více než nadějný. Mnozí z kluků totiž hráli úplně poprvé na velké hřiště.

Podobně to měli kluci a holky, kteří přešli ze starší přípravky do mladších žáků. Ti si zahráli přátelské utkání s Klánovicemi a branka soupeře pro ně byla bohužel zcela začarovaná. Dvě břevna, jedna tyč, několik zblokovaných střel = prohra 0:6.

To hráči, kteří již v mladších žácích působili minulou sezonu, odehráli utkání Letní ligy MŽ proti Admiře a jejich zkušenosti se projevili, když dokázali parádně stáhnout manko 1:5 a vyrovnali na 5:5. Nutno dodat, že góly jsme dali po krásných akcích. V závěru, který byl nahoru dolů, ale ukázala sílu i Admira a nakonec průběh utkání zvrátila na svou stranu.

Také tento víkend se odehrála i další utkání Letní ligy mladších žáků, na výsledky a průběžné tabulky se můžete podívat ZDE.

A konečně se dostalo také na přípravky. V neděli se totiž konal turnaj pro starší přípravky U11 a hned po něm následovala klání mladších přípravek U9. Obou turnajů se zúčastnily také týmy domácí Čechie Uhříněves a k vidění byly výborné výkony a nadšení všech zúčastněných.