post

Fotbalový rok 2021 v Uhříněvsi končí. K vidění toho bylo mnoho

Fotbal v Uhříněvsi se pomalu chýlí ke krátkému zimnímu spánku. Během minulého víkendu se odehrály poslední zápasy zimních lig, přípravná utkání či turnaje  a blíží se zasloužené volno.

Fotbalový rok 2021 byl v Uhříněvsi opravdu bohatý. Kvůli pandemii koronaviru se přerušily mistrovské soutěže minulé sezony, proto byl větší prostor pro přátelské zápasy. Zimní liga starších žáků, která se měla dle plánu dohrávat v únoru, se pak transformovala v ligu letní a dohrávala se v červnu. Tým Čechie se dostal až do finále, kde těsně podlehl Xaverovu.

V létě začaly přípravy všech týmů, jak jsme zvyklí. Rekordní účast 115 dětí přinesl oblíbený Letní kemp a bez problémů proběhla rovněž soustředění žáků i přípravek.

Podzimní mistrovské soutěže naštěstí proběhly dle plánu. Výbornou první polovinu sezony prožily naše seniorské týmy – áčko je v I. A třídě na 3. místě, béčko svou skupinu dokonce vede.

Mnoho skvělých momentů se povedlo také mládežnickým týmům Čechie. Ať už šlo o krásné zápasy dorostu, velkou snahu žáků či fotbalovou radost v podání přípravek včetně těch nejmenších.

Po konci soutěží se v Uhříněvsi mimo jiné tradičně rozjely zimní ligy starších i mladších žáků a turnaje přípravek. I zde si diváci přišli na své.

Teď přichází čas na zasloužený odpočinek. V příštím týdnu ještě proběhnou tréninky některých týmů a následovat bude vánoční volno. Zpět do akce se vrátíme v lednu.